Bach, Vivaldi en Britten *UITVERKOCHT*

LEONOR SWYNGEDOUW (CELLO) EN EDWARD VANMARSENILLE (KLAVECIMBEL)

  • Datum: Donderdag 14/11/2019
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Huis Nagels
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Dit concert is uitverkocht.

Leonor Swyngedouw is een erg uitzonderlijke muzikante… Geboren  in het Luikse, als kind van twee professionele musici, kwam ze reeds als kind in contact met de betoverende klanken van de cello en kreeg ze les bij een van de meest gereputeerde meesters uit haar regio. Na studies aan de Koninklijke Conservatoria van Luik en Brussel, verzeilde Leonor in Hannover, waar ze aan de Musikhochschule aldaar zich nog met liefde vervolmaakt in het bespelen van dit hemelse instrument.

Leonor is een muzikante die je bijna verplicht om naar de cello te luisteren. Of je het nu wilt of niet, de warme klanken die zij uit haar instrument weet te halen kunnen niet anders dan boeien en ontroeren… Ook schrijfster Christiana Moureau werd op die manier ontroerd door het verhaal van Leonor, en liet zich erdoor inspireren bij het schijven van de bestseller La sonate oubliée, waarin ze ons het verhaal vertelt van Lionella, een jonge celliste uit Seraing die een vergeten sonate van A. Vivaldi vanonder het stof haalt.

Fictie, uiteraard! Maar de échte Leonor, en een échte sonate van Vivaldi, naast een betoverende suite van J.S. Bach, en een heerlijk werk van B. Britten, kunt u beluisteren in het verrukkelijke belle epoque-decor van Huis Nagels in de Stationsstraat.

PROGRAMMA
J.S. Bach: Suite voor cello
A. Vivaldi: Sonate voor cello en basso continuo in a, RV 44
E. Vanmarsenille: Sonate voor cello en klavecimbel
B. Britten: Suite voor cello nr. 1, op. 72

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief