BEETHOVEN, SCHUMANN EN BRAHMS

MARIA MILSTEIN (VIOOL) & JOZEF DE BEENHOUWER (PIANO)

Dit event is voorbij

Maria Milstein studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij I. Grubert en in Londen bij D. Takeno. Ze won prijzen op belangrijke wedstrijden, treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, speelde als solist met verschillende belangrijke orkesten, en maakte een groot aantal opnames. Sinds 2014 is Maria als docente aan het Conservatorium van Amsterdam verbonden.

Jozef De Beenhouwer studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Argenteuil (1971-74) en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij L. Backx. Jozef De Beenhouwer realiseerde opnames en wordt internationaal erkend als Schumann specialist. Van 1983 tot 2015 was hij hoofddocent piano aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen, waar hij thans is uitgenodigd als gastprofessor.

Maria Milstein en Jozef De Beenhouwer zorgen voor een adembenemend programma opgebouwd rond meesterwerken van enkele van de belangrijkste Duitse romantische componisten: Beethoven, Schumann en Brahms.

programma:
Ludwig van Beethoven: Sonate in G, op. 96
Robert Schumann: Fantasiest├╝cke, op. 73
Clara Schumann: Drei Romanzen, op. 22
Johannes Brahms: Sonate in G, op. 78

Eerder werd aangekondigd dat dit concert zou plaatsvinden in de Sint-Gangulfuskerk, maar de definitieve locatie wordt de Academiezaal, Plankstraat 18 in Sint-Truiden.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief