BERBERIO (6+)

ZONZO COMPAGNIE

  • Datum: Zondag 01/10/2017
  • Tijdstip: van 15:00 tot 16:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Familie

Dit event is voorbij

WINNAAR VAN DE YAMA AWARDS 2016

Een performance voor een jong publiek over de mythische componist Luciano Berio en zijn muze voor 6+.

Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten.

In ‘BerBerio’ wordt de muziekwereld een paar keer op zijn kop gezet volgens het recept van de gevierde Italiaanse componist. Je bent getuige van een gezongen stripverhaal, hoort wat er gebeurt als muziek van verschillende componisten in de mixer verdwijnen en krijgt zijn heerlijke Folk Songs te horen.

Vier muzikanten gidsen ons doorheen de muziekgeschiedenis, en laten ons achter met de prettige vaststelling dat de muziekwereld een kruitvat van creatieve mogelijkheden is.

Op de scène zie en hoor je het ensemble Revue Blanche dat nog niet zo lang geleden de Klara prijs won als jonge belofte. Muzikanten van een buitengewoon niveau die in de Italiaanse regisseur en videoartieste Letizia Renzini de ideale partner vonden om de wereld van Luciano Berio om te zetten in een wondere multimediale voorstelling.

BerBerio is een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Concertgebouw Brugge, Jeugd en Muziek Vlaanderen en KC Rataplan, met de steun van Creatief Europa – Programma van de Europese Commissie.

Muziek:
Luciano Berio, Cathy Berberian & Revue Blanche.

Gespeeld door:
Revue Blanche
Lore Binon: sopraan
Caroline Peeters: fluiten
Anouk Sturtewagen: harp
Kris Hellemans: altviool

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief