Brunetti, Mozart en Ginastera

Cuarteto Quiroga

Dit event is voorbij

Het Spaanse Cuarteto Quiroga ontleent zijn naam aan hun landgenoot Manuel Quiroga Losada, één van de gevierde violisten van Europa in de 20ste eeuw. Het kwartet treedt aardig in zijn voetsporen sinds zij laureaat werden van o.a. de belangrijke internationale wedstrijd van Bordeaux.

Zij brengen een prachtig programma met het “Strijkkwartet nr. 19 in C, K. 465 met de merkwaardige bijnaam: “Dissonante” want het was voor de tijdgenoten van Wolfgang Amadeus inderdaad wel even schrikken toen zij zijn ‘rare’ klankengebruik hoorden.

Gaetano Brunetti (1734-1786) was als Italiaan actief aan het Spaanse hof van koning Karel III en IV. Het grootste gedeelte van zijn oeuvre (451) bestaat uit kamermuziek. Zijn melodieën zijn sierlijk en de kwartetten hebben een onderhoudende structuur, dus wel degelijk muziek om ten volle van te genieten.

Alberto Ginastera (1916-1983) was een Argentijns componist en pedagoog. Hij is de belangrijke opvolger van Heitor Villa-Lobos en je kan de invloed van zijn leraar Astor Piazzolla onderkennen in tal van zijn composities. Een muziekavond die dus wel degelijk een ontdekkingsreis wordt en daarom niet te missen is.

VIOOL
Aitor Hevia
Cibrán Sierra
ALTVIOOL
Josep Puchades
CELLO
Helena Poggio

PROGRAMMA
G. Brunetti: Cuarteto in Bes, L185
W.A. Mozart: Strijkkwartet nr. 19 in C groot, K. 465, Dissonance
A. Ginastera.: Strijkkwartet nr. 1

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

Marktconcert: Jeroen Follon

Jeroen Follon