Fatena’s poëziesalon

Fatena Al Ghorra

  • Datum: Zondag 03/02/2019
  • Tijdstip: van 14:30 tot 16:30
  • Locatie: Club
  • Genre: Theater

Dit event is voorbij

Cultuurcentrum de Bogaard nodigt u uit voor een sprookje van duizend-en-één-nacht, stap binnen in het Midden-Oosten en wees welkom bij Fatena Al Ghorra.

Deze Palestijnse dichteres werd geboren in Gaza City en kwam na een bewogen leven in België terecht. Naast haar woorden, bracht ze ook haar dromen mee. De grootste? Een literaire ont- moetingsplek creëren waar toonaangevende dichters van hier en elders elkaar ontmoeten. In de Arabische cultuur werden vanouds poëziesalons georganiseerd door dichters die collega-dichters voor een avond vol voordrachten uitnodigden in hun huis. Tij- dens het poëziesalon treedt Fatena zowel op als dichteres en als gastvrouw: ze nodigt inspirerende artiesten uit en combineert jong talent met gevestigde namen. De beste dichters van twee werelden gaan hier met elkaar in dialoog.

Welke dichters Fatena in haar Truiense pöeziesalon zal ontvangen?

De Syrische Maram Al Masiri komt over uit Parijs en vervoegt Mustafa Kör en de jonge Moya De Feyter. Oed-speler Khaled Alhafed zorgt voor muziek en onze lokale bakkers voor zuiderse zoetigheden met een kopje thee.

Salon aan de vooravond van de poëzieweek, mét Arabische hapjes en drankjes.

In samenwerking met dienst Integratie en Evenementen

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

GENOEG!

Baar

Que Sera Sera /…

tg STAN