LA GUITARRA

GITAARFESTIVAL

Dit event is voorbij

Eerder werd aangekondigd dat dit concert zou plaatsvinden in de Begijnhofkerk, maar de definitieve locatie wordt de Academiezaal, Plankstraat 18 in Sint-Truiden.

La Guitarra, het gitaarfestival van CC de Bogaard is aan de vijfde editie toe en dit keer wordt de Academiezaal geruild voor een andere locatie, namelijk de Begijnhofkerk. De gitaar wist de voorbije halve eeuw wereldwijd alle podia te veroveren, ook de wereld van de klassieke muziek en is in het muziekonderwijs nog steeds één van de meest populaire instrumenten. Dit jaar wordt zoals steeds de focus gezet op jong talent en internationaal gevestigde waarden. Nieuw voor deze gelegenheid is de formatie van een groot gitaarensemble.

CEDRIC HONINGS, 20.15 UUR
Cedric Honings (1999) begon als negenjarige aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Sinds september 2014 volgt hij gitaarlessen aan het Conservatorium van Maastricht in de Jong Talentklas bij Roman Krejci. In september 2016 is hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel gestart in de gitaarklas van Antigoni Goni en volgt hij muziekschriftuur bij Wouter Lenaerts.

Cedric werd laureaat van de nationale wedstrijd Nicolas Alfonso tijdens het Brussels International Guitar Festival en behaalde de eerste prijs en publieksprijs Prinses Christina Concours Maastricht. In 2015 nam Cedric zijn eerste cd in Londen op.

Programma:
nog te bepalen

 

ANTIGONI GONI, 21 UUR
De Griekse gitariste Antigoni Goni bouwt al enkele decennia aan een internationale carrière en dit in drie continenten sinds ze in 1995 The Guitar Foundation of America Competition won. Dit leidde tot 65 concerten in de Verenigde Staten en een cd-contract met het label Naxos. Met het radio-orkest van Hannover speelde ze in het Odeontheater aan de voet van de Acropolis in Athene voor 5.000 concertgangers. Sedert enkel jaren is ze docent gitaar aan het Conservatorium in Brussel. Daarnaast is ze artist-in-residence bij San Francisco Performances en bekleedt ze posities aan Columbia University en aan The Royal Academy of Music in London.

Programma:
Rodrigo, Domeniconi, Mompou, Barrios, Brouwer, Duarte e.a.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief