HAMLET

ABATTOIR FERMÉ

  • Datum: Maandag 08/01/2018
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Theater

Dit event is voorbij

Na het succesvolle Alice gaat Abattoir Fermé opnieuw met een klassieker aan de haal. Stef Lernous herschrijft een Hamlet ‘na de feiten’: alle kwaad is geschied, trauma’s en geesten hebben vrij spel.
Abattoir Fermé’s Hamlet wordt een gitzwarte en visueel prikkelende val door het brein van het meest getroebleerde personage uit de theatergeschiedenis, helemaal de dieperik in.

Regisseur Stef Lernous: “Het pand waarin ik tijdelijk verblijf is een onheilspellend flatgebouw dat flink in overtreding is met alle mogelijke brand- en gezondheidsvoorschriften. In het trappenhuis durf ik de leuning niet vast te nemen en geregeld zit er bloed op de treden. Door deurspleten sijpelen onbestemde geuren, sommige buren vertonen psychotisch gedrag en elke nacht vinden er ruzies en geweldplegingen plaats. Ik stel me voor dat het hart van Hamlet even existentieeldonker en eenzaam is als deze plek die ik gretig documenteer. Foto’s en schetsen van de bewoners, architecturale plannen, en tientallen geluidsopnames van nachtelijke ruzies: zij vormen samen mijn moodboard voor deze duistere Hamlet.”

tekst en regie:
Stef Lernous, vrij naar Shakespeare

spel:
Stefaan Degand, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Hanne Timmermans

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen