HASPENGOUWSE ZONDAGGASTEN

Dit event is voorbij

Een gezellige en boeiende praatshow op zondagnamiddag in de Academiezaal!  . Theaterkunstenaar Guido Wevers gaat telkens in gesprek met twee zondaggasten over een actueel hedendaags thema’s, soms diepgravend, soms uit het leven gegrepen, steeds ontspannend. Geen show zonder live muziek, geen zondagnamiddag zonder Limburgse taart.

 

Michel Moiës kent als zoon van de Michaëlhoeve in Opheers, een gemengd landbouwbedrijf mét hoevetoerisme, de boerenstiel van binnenuit. Als landbouwingenieur werkt hij bij de Nederlandse Firma Vantage Agrometius in Zepperen aan het ontwikkelen van  precisielandbouw.  GPS-toepassingen helpen bij het eenvoudig, efficiënt, economisch en ecologisch uitvoeren van werkzaamheden in de akkerbouw.  Michel Moiës doceert het vak mechanisatie aan de toekomstige masters in de biowetenschappen, afstudeerrichting ‘Plant, dier en omgeving’ (KULeuven & Thomas More Hogeschool Geel).

 

Gert Robijns is beeldend kunstenaar in en met het landschap. Voor de Trudofeesten plantte hij aan het eind van de militaire startbaan in Kerkom een witte versie van zijn geboortedorp Gotem.  Het onderste boven neerplanten van een auto aan een benzinestation,  zijn spiegels op het kasteeldomein Speelhof en een serreproject in Borgloon lokten heftige reacties uit. Hij maakte furore met zijn borden ‘Politiekers geef ons Rusland terug’. Momenteel werkt hij aan een internationaal mobiel project ‘Reset’ dat op verschillende continenten plaatsvindt.

 

Met een wervelend optreden opende de muziekband Ernst de allereerste show van Trudo’s Zondag Gasten in september 2019. Nu brengt frontvrouw Debby Termonia en haar band nieuwe nummers uit hun fonkelnieuwe CD. ERNST zet Engelse wereldpoëzie op muziek, maar covert ook Carmen van Bizet.

Tickets kosten 11 euro, koffie en taart inbegrepen. Korting voor jongeren, groepen en mensen met beperkt inkomen. Reserveren kan bij de UITbalie in het cultuurcentrum-&- bibliotheek, ook telefonisch op 011/701.700 of via www.debogaard.be/programma/haspengouwse-zondaggasten

Na het thema Aarde komen in volgende praatshows de thema’s Water op 21 november, Vuur op 12 december en Lucht op 23 januari 2022 aan bod.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief