In the pines

Brussels Jazz Orchestra

  • Datum: Donderdag 21/03/2019
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Prijs: € 16 (-26j) / € 21 / € 20 (+60j)
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: JazzMuziek
Ticket bestellen

In 2016 bracht Erik Kriek zijn graphic novel In The Pines uit, waar- mee hij zijn persoonlijke interpretatie van vijf beroemde ‘murder ballads’ in vijf prachtig geïllustreerde verhalen goot. Een kolfje naar de hand van het Brussels Jazz Orchestra, dat na het internationale succes van Graphicology opnieuw een avontuur met een illustrator wilde aangaan.

Dit keer krijgt de samenwerking echter een heel andere invulling. Het boek van Kriek vormt de basis voor een eigenzinnige voorstel- ling rond zijn selectie ‘murder ballads’. Krieks beeldverhalen werden gedigitaliseerd, de songs bewerkt en gearrangeerd voor jazzorkest. De fusie tussen BJO en het werk van Erik Kriek resulteert in een afwisselende voorstelling waarin videoprojectie, beklijvende illus- traties, donkere verhalen, muziek en zang met elkaar verweven worden. Met één rode draad: een eeuwenoud drama met steevast een huiveringwekkende plot.

Brussels Jazz Orchestra, kortweg BJO, brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie en is het enige professionele grote jazzorkest van België.

Beeldverhalen: Erik Kriek
Zang: Lynn Cassiers
Orkest: Brussels Jazz Orchestra, o.l.v. Frank Vaganée

Motives For Jazz-leden krijgen € 2 korting op het basistarief.
Word lid via motivesforjazz.be/word-lid

Misschien bent u ook wel geïnteresseerd in de cursus Musthaves van 100j Jazz.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief