In the pines

Brussels Jazz Orchestra met Lynn Cassiers

Dit event is voorbij

In 2016 bracht Erik Kriek zijn graphic novel In The Pines uit, waar- mee hij zijn persoonlijke interpretatie van vijf beroemde ‘murder ballads’ in vijf prachtig geïllustreerde verhalen goot. Een kolfje naar de hand van het Brussels Jazz Orchestra, dat na het internationale succes van Graphicology opnieuw een avontuur met een illustrator wilde aangaan.

Dit keer krijgt de samenwerking echter een heel andere invulling. Het boek van Kriek vormt de basis voor een eigenzinnige voorstelling rond zijn selectie ‘murder ballads’. Krieks beeldverhalen werden gedigitaliseerd, de songs bewerkt en gearrangeerd voor jazzorkest. De fusie tussen BJO en het werk van Erik Kriek resulteert in een afwisselende voorstelling waarin videoprojectie, beklijvende illus- traties, donkere verhalen, muziek en zang met elkaar verweven worden. Met één rode draad: een eeuwenoud drama met steevast een huiveringwekkende plot.

Brussels Jazz Orchestra, kortweg BJO, brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie en is het enige professionele grote jazzorkest van België.

Beeldverhalen: Erik Kriek
Zang: Lynn Cassiers
Orkest: Brussels Jazz Orchestra, o.l.v. Frank Vaganée

 

OVER LYNN CASSIERS

Lynn Cassiers (°1984, Antwerpen) is sinds 2003 actief als zangeres in de hedendaagse muziekscene in België en daarbuiten. Gekend voor haar gebruik van elektronica, die ze “live” manipuleert tijdens het zingen, creëerde Lynn doorheen de jaren haar eigen stijl. De sferische en soms dreigende soundscapes die ze doet ontlokken, vormen een fascinerend contrast met haar fragiele stemgeluid.

 

Lynn Cassiers over In The Pines:

“De onheilspellende aard van die murder ballad teksten is iets dat goed past in mijn wereld van soundscapes. In combinatie met het Brussels Jazz Orchestra biedt dat een heel breed pallet van mooie en vooral spannende mogelijkheden.”

 

OVER ERIK KRIEK
Erik Kriek (1966°, Amsterdam) studeerde illustratie en grafische kunst aan de Rietveld Academie voor Kunst en Design in Amsterdam. Sinds zijn afstuderen in 1991 werkt hij als freelance illustrator en kreeg hij internationale erkenning als stripauteur voor zijn comics reeks Gutsman. In 2008 ontving Kriek de ‘Stripschapsprijs’ voor zijn ganse oeuvre. Zijn ‘graphic novel’ In The Pines is verkrijgbaar in 7 verschillende talen. In 2016 won hij hiermee de Rudolph Dirks Award in Duitsland en de Stripschapspenning voor beste Nederlandse graphic novel van het jaar.

Motives For Jazz-leden krijgen € 2 korting op het basistarief.
Word lid via motivesforjazz.be/word-lid

Misschien bent u ook wel geïnteresseerd in de cursus Musthaves van 100j Jazz.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen