KRACHTEN³

PIET STOCKMANS, HUGO DUCHATEAU, ADO HAMELRYCK

Dit event is voorbij

Voor deze uitzonderlijke tentoonstelling slaan de steden Genk en Sint-Truiden de handen in mekaar. Het uitgangspunt ligt in het erfgoed dat beide steden zo kenmerkt. In Genk is dat onmisken- baar het industriële erfgoed, met de gerenoveerde mijngebouwen van Waterschei als uitvalsbasis. Dit gebouw kreeg een hedendaagse invulling in het kader van alles wat met energie te maken heeft. In Sint-Truiden is het religieuze verleden onlosmakelijk aan de stad verbonden. De Begijnhofkerk, de werelderfgoedlocatie die aan de kroon staat van deze monumentenstad, zal het kader vormen voor het Truiense luik.

Drie iconen uit het Limburgse kunstenlandschap, Piet Stockmans, Ado Hamelryck en Hugo Duchateau kennen de rijkdom van deze twee erfgoedpolen door en door. Zij zijn de uitdaging aangegaan om met hun kunst dit erfgoed te actualiseren. Elk op hun eigen specifieke manier brengen zij een aantal installaties die in relatie staan met het religieuze erfgoed en het industriële verleden.

 

Zaterdag 14 juli, 11 augustus en 8 september ‘18 is er telkens om 14u een rondleiding in aanwezigheid van de kunstenaars.
Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen