KugoniTrio.be

Kugoni Trio

Dit event is voorbij

Het jonge trio Kugoni (2016) is uniek door zijn opvallende samenstelling: viool, saxofoon en piano. Zij hebben zich voorgenomen om componisten uit te nodigen om werken voor dit ensemble te schrijven. Met overtuiging en veel interesse hebben vijf toondichters: Piet Swerts, Pieter Schuermans, Wim Henderickx, Jeroen D’hoe en Mathias Coppens zich geëngageerd. Het resultaat van vijf karakters en technieken vinden hun neerslag in prachtige werken.

Het Kugoni trio is terecht trots dat zij hun opdracht kunnen uitvoeren. Een andere ontdekking van deze avond wordt stellig een instrumentfenomeen: een nieuwe piano! Door de eeuwen heen hebben instrumentenbouwers getracht om hun instrument te verfijnen,de techniek te verbeteren, de klankkleur en kwaliteit te vergroten.

Met eenzelfde nieuwsgierigheid en technische kennis heeft Chris Maene een “straight strung grand piano” ontworpen! Het instrument werd langer en heeft gestrekte snaren (denk aan een klavecimbel). Dus… redenen te over om dit ‘vernieuwende’ensemble en de ‘nieuwe vleugel’ te komen bewonderen.

PIANO
Bert Koch
VIOOL
Nicolas Dupont
SAXOFOON
Kurt Bertels

PRESENTATIE

Sieglinde Michiel

PROGRAMMA
P. Swerts: Retro
P. Schuermans: Escape Velocity
J. D’hoe: Prayer
W. Henderickx: Sacred Places II The Valley of the Gods
M. Coppens: Trio op. 20

IN SAMENWERKING MET PIANO’S MAENE

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief