LA GUITARRA

GITAARFESTIVAL

Ticket bestellen

La Guitarra, het gitaarfestival van CC de Bogaard is aan de vijfde editie toe en dit keer wordt de Academiezaal geruild voor een andere locatie, namelijk de Begijnhofkerk. De gitaar wist de voorbije halve eeuw wereldwijd alle podia te veroveren, ook de wereld van de klassieke muziek en is in het muziekonderwijs nog steeds één van de meest populaire instrumenten. Dit jaar wordt zoals steeds de focus gezet op jong talent en internationaal gevestigde waarden. Nieuw voor deze gelegenheid is de formatie van een groot gitaarensemble.

FOUR TIMES A LADY
‘Four Times a Lady’ staat voor vier sterke muzikale vrouwen die kiezen voor een heel gevarieerd en vaak minder bekend programma. Zij spelen de klassiekers uit het gitaarrepertoire, maar houden er ook van nieuwe muziek te ontdekken en te creëren.

Sinds 2007 legden de gitaristen Leen Langenbick, Tania D’Hoest, Willemijn Vermeir en Veerle D’Hoest met ‘Four Times a Lady’ een hele weg af, als individu en als groep, gedreven door het enthousiasme voor de gitaar en het plezier om met vriendinnen te musiceren. Ze nemen u mee op een muzikale reis langs alle grote continenten en langs de meest uiteenlopende sferen: weemoed, ironie, humor, verlangen, kracht, verleiding, mysterie…
Overdag werken ze met de leerlingen gitaar van de Academie Haspengouw. Podium in een reeks workshops en in het tweede deel van het concert wordt dit ook meteen ten gehore gebracht.

Programma:
Leo Brouwer, Gilbert Clamens, Eduardo Martín, Patrick Roux, Alfonso Montes, …

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief