LE DEVIN DU VILLAGE

AH.PODIUM

  • Datum: Zaterdag 03/02/2018
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Prijs: € 10 (-26j) / € 15 / € 14 (+60j)
  • Locatie: Begijnhofkerk
  • Genre: Klassiek
Ticket bestellen

Jean-Jacques Rousseau, meestal bekend als verlicht filosoof en schrijver, maar ook niet onverdienstelijk als componist, was een fervent aanhanger van de Italiaanse opera. Le Devin du Village is als intermezzo in één bedrijf en 8 scènes, een oproep om terug te keren naar de eenvoud van het landelijk leven. Hoofdpersonages zijn Collete (sopraan), een jong plattelandsmeisje, Collin (tenor), de geliefde die eerder valt voor een rijke stadsdame en Le Devin, de dorpswaarzegger (bariton).

Een flinterdun verhaal, maar ook weer niet abnormaal in de komische opera. Die Zauberflöte, een ander onmogelijk liefdesverhaal is al even licht gestoffeerd. Muzikaal breekt Rousseau met de Franse dramatiek van Rameau en kiest voor een galante stijl die in Parijs vanaf 1740 voet aan wal kreeg.

In 2011 voerde ‘Le Tendre Amour’ dit werk in de Academiezaal uit en nu gaat de Academie Haspengouw. Podium de uitdaging aan. Leerlingen en oud-leerlingen zang van de Academie Haspengouw en andere academies in Limburg, het vocaal ensemble en het kamerorkest van de Academie Haspengouw brengen onder leiding van Wouter Vandevoordt Le Devin du Village. Lieve Leonaers leidt het vocale werk in goede banen en Frank Nijssens tekent voor de regie.

Solisten:
Karlijn Noten en Liesbeth Lahaye (Colette),
Erik Dello en Senne Weytjens (Colin) en
Jokke Martens en Jan Smets (Le Devin)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief