Marktconcerten: orgelbespelingen

Anne-Sophie Vulliet

  • Datum: Zaterdag 14/09/2019
  • Tijdstip: van 12:00 tot 12:30
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

Wij staan er haast nooit bij stil! De markt in Sint-Truiden is al decennia de plaats waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten, en dat is gelukkig zo gebleven. Elke bezoeker kan recitals horen op de 18de-eeuwse beiaard tussen 10 uur en 11 uur en daar volop van genieten tijdens het winkelen en andere activiteiten.

Ook in de O.L.V.-kerk op de markt komen mensen samen om te genieten van muziek tijdens de marktconcerten. De gotische kerk is daarvoor de ideale ruimte met haar kleurrijke muurschilderingen, rijk gestoffeerde schatkamer, schitterend meubilair én zijn twee prachtige orgels: het Truiense Clerinx-orgel uit 1874 en het grote, Neobarok Schumacherorgel uit 1996-2014.  Elke tweede zaterdag van de maand om 12 uur is de O.L.V.-kerk een ontmoetingsplaats voor marktgangers, toeristen, gelovigen én natuurlijk muziekliefhebbers. Zij kunnen genieten van een gratis concert, waarbij er naast orgelmuziek ook plaats is voor kamermuziek, koormuziek, enz…

Voor het tweede seizoen op rij worden de marktconcerten met andere woorden een artistieke kruisbestuiving in een schitterend kader.
Een feest voor het oog en oor!

In het kader van het prestigieuze Internationaal strijkfestival Quartz, staat de viool centraal in de marktconcerten van de maanden september en oktober 2019.

De wonderlijke klanken van dit schitterende instrument beroeren sinds eeuwen musici en hun publiek. Het is dan ook vrij logisch dat de grote componisten van de afgelopen eeuwen hun beste kamermuziekwerken wijdden aan één van de instrumenten uit de strijkersfamilie.

Tijdens het concert op 14 september laat de Franse violiste Anne-Sophie Vulliet u kennismaken met de klanken van de barokviool, dit met muziek geschreven door niemand anders dan Johann Sebastian Bach, die overigens dit moeilijke instrument zelf ook bespeelde.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief