Marktconcerten: orgelbespelingen

koperblazers van de Academie Haspengouw [muziek]

  • Datum: Zaterdag 09/02/2019
  • Tijdstip: van 12:30 tot 13:00
  • Locatie: O.L.V.-kerk
  • Genre: Klassiek

Dit event is voorbij

De wekelijkse markt van Sint-Truiden op zaterdagvoormiddag is sinds vele tientallen jaren een begrip voor vele Truienaren en mensen uit de omstreken van deze stad. Een vaste plaats binnen deze markttraditie zijn de bespelingen van de 18de Eeuwse beiaard tussen 10h en 11h.
 
In het verlengstuk van dit mooie muzikale leven rondom de Belforttoren, pakt CC de Bogaard uit met een nieuw initiatief: de marktconcerten in de OLV-Kerk.
 
Deze gotische kerk biedt, naast een schat aan kleurrijke muurschilderingen, een rijk gestoffeerde schatkamer en een schitterend meubilair, ook onderdak aan twee historische orgels: het Truiense Clerinxorgel uit 1874 en het grote, neo-barokke Schumacherorgel uit 1996-2014.
 
De O.L.V.-kerk wordt een ontmoetingsplaats voor marktgangers, toeristen, gelovigen én muziekliefhebbers: elke tweede zaterdag van de maand om 12u kunnen zij genieten van een gratis marktconcert, waarbij er naast orgelmuziek uiteraard ook plaats zal zijn voor kamermuziek, koormuziek, pianomuziek, enz…
 
Kortom, een artistieke kruisbestuiving in een schitterend, pas gerestaureerd kader. Een feest voor het oog en voor het oor!
 

Op zaterdag 9 februari geven de koperblazers van onze eigenste Academie Haspengouw [muziek] een concert na de zaterdagmarkt.

Wegens een uitvaartplechtigheid in de O.L.V.-kerk zal het concert starten om 12u30 i.p.v. 12u. Dank voor uw begrip.

Programma:

Werken van G.F. Handel, G.P. Telemann, A. Scarlatti en A. Caldara.
Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief