Meisje, meisje akoestisch

Neeka

  • Datum: Donderdag 24/10/2019
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:15
  • Locatie: Club
  • Genre: Muziek

Dit event is voorbij

“Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) na vijf albums in het Engels klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur. In 2012 schreef ze al het gevoelige pareltje ‘Jij kent de lijnen’, geïnspireerd door en over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar heel wat airplay op bij Radio 1. Toch duurt het nog enkele jaren voor ze beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vroegen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?”

Het positieve onthaal van ‘Jij kent de lijnen’ en een reeks optredens met Kris De Bruyne doen haar uiteindelijk overstag gaan. Samenwerken en muziek spelen met Kris voelt immers aan als thuiskomen. Kris vertaalde trouwens ook al Neeka’s grootste hit ‘Don’t hold me back’ (‘No por Amor’ op La Matanza songs).

In het voorjaar van 2018 neemt Neeka tien prachtige songs op in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s. Gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, puur en ontwapenend eerlijk. Enkele songtitels: ‘Meisje meisje’, ‘Herfst’, ‘Kersen’, ‘Niet kwaad, Ik ben geen brave(!)’.

De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker.

ZANG, GITAAR EN KEYBOARDS
Neeka
GITAAR, BANJO EN BACKING VOCALS
Roeland Van de Moortele

 

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief