Onze wereld in 2050

Dirk Franco

Dit event is voorbij

Klimaat, duurzaamheid en energieverbruik staan hoog op de agenda. Als we echt iets willen veranderen, dan is het duidelijk dat iedereen zijn steentje zal moet bijdragen. Maar is het ook noodzakelijk dat “bestaande systemen” kritisch onder de loep worden genomen en op de juiste manier ingang vinden in ons dagelijkse leven. Enkele belangrijke vuistregels in dit proces: de materiaalcyclus zoveel mogelijk gesloten houden, verlies beperken en zo weinig mogelijk energie verbruiken, die dan volledig hernieuwbaar en duurzaam moet zijn!

In deze lezing gaat Dirk Franco dieper in op hoe we als burger – maar ook vanuit de industrie – materialen/ voorwerpen meer gedeeld kunnen /moeten worden. Vanuit concrete voorbeelden (Uber, chemische leasing, circulaire mode, deelmobiliteit, energy and mobility as a service, deelwasmachines, ….) legt hij eveneens de link naar de Sustainable Development Goals (SDG’s) en illustreert hij hoe circulaire stromen hierin een positieve bijdrage hebben.

Prof. dr. Dirk Franco is verbonden aan de Uhasselt en aan de PXL. Hij doceert diverse cursussen rond duurzaamheid en  cleantechnologie en is coördinator van de postgraduaten milieucoördinator en Energy Efficiency Services. Hij geeft eveneens vaak lezingen op internationale congressen.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen