Passages

Geppetto & The Whales

  • Datum: Donderdag 05/03/2020
  • Tijdstip: van 20:15 tot 21:45
  • Locatie: Club
  • Genre: Muziek

Dit event is voorbij

Vier jaar sleutelden Geppetto & The Whales aan de opvolger van hun debuutalbum Heads of Woe. Na met lof overladen passages op Pukkelpop en Dranouter ging de band op zoek naar nieuwe inspiratie. Het proces verliep moeizaam, maar kwam in een stroomversnelling dankzij Brian Fredrick Joseph – producer van onder meer Bon Iver, Sufjan Stevens, Local Natives en Paul Simon. De band vloog naar Wisconsin om er in het hartje van de Amerikaanse winter bij twintig graden onder nul de plaat op te nemen.

Op Passages primeert songwriting in zijn puurste vorm. Je zou het Kempense americana kunnen noemen: glashelder en melodieus, blakend van levenslust en tegelijk ook donker. Het zijn nummers die aantonen dat Geppetto & The Whales volwassen is geworden. Alsof de tweede plaat werd overgeslagen om meteen de derde te maken. Minder verhaaltjes, meer persoonlijke bespiegelingen.

Na een lange zoektocht heeft Geppetto & The Whales zichzelf terug gevonden. Rijper, vitaler en beter dan eerst. Maar vooral: gretig om weer op een podium te staan.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen