PERCUTANT – GEANNULEERD

GEERT VERSCHRAEGEN, LUK ARTOIS, MICHEL STAS & PAUL HERMSEN

Dit event is voorbij

Dit concert wordt geannuleerd wegens onvoorziene omstandigheden. Tickets worden terugbetaald.

De Sonate voor twee piano’s en slagwerk van Béla Bartók uit 1937 vormt de rode draad en inspiratiebron voor dit concert. Deze sonate ging in première met de componist en zijn vrouw Ditta Pásztory-Bartók, op piano en de slagwerkers Saul Goodman en Henry Deneke op het verjaardagsconcert van de International Society for Contemporary Music in 1938 in Bazel. Het werk werd enthousiast door de pers ontvangen en werd sindsdien een van de meest gespeelde werken van de componist.

De Deense componist Kim Helweg (°1956) kreeg in 1994 een compositieopdracht van het toen wereldvermaarde Safri Duo om in de bezetting van Bartok een hommage aan Leonard Bernstein te schrijven. De fantasie is tegelijk een sonate in vier delen en een reeks variaties op America uit Bernsteins Westside Story, dat in elk van de vier delen in de coda opduikt. Tevens is de afwisseling tussen 6/8 en ¾ een handelsmerk dat Helweg van Bernstein overneemt die het op zijn beurt bij Dvorák vond.

Geert Verschraegen, paukenist bij het Filharmonisch orkest van Luik en leraar aan de Academie Haspengouw.Podium, verzamelde voor dit project drie collega’s.

Programma:
B. Bartok: Sonate voor 2 piano’s en slagwerk
S.Reich: Quartet for 2 Vibraphons and 2 pianos
K. Helweg: America Fantasy voor 2 piano’s en slagwerk

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief