PIANOTUNE 2017

MARIAN SOBULA & MARCO CIAMPI

Dit event is voorbij

VERBEELDINGSKRACHT ALS MOTOR VAN DE COMPOSITIE, TOEGEPAST OP DE SONATES

Wat een symfonie betekent voor een orkest dat betekent een sonate voor de piano. Tijdens deze editie van Pianotune gaan wij de evolutie van de sonate van de 18de eeuw tot de late 20ste eeuw tonen.

MARIAN SOBULA-PIANO, 20.15 UUR
Marian Sobula is één van de meest getalenteerde Poolse pianisten van zijn generatie. Hij behaalde zijn diploma aan het Conservatorium van Krakau bij Andrzej Pikul en nadien aan de Accademia di Santa Cecilia in Rome bij Sergio Perticaroli. Hij kreeg meerdere internationale prijzen. Hij werd onderscheiden op de Maria Canals Piano Competition in Barcelona in 2001. In 2008 ontving hij van de Stad Krakau de prestigieuze onderscheiding Ars Quaerendi voor zijn bijdrage aan en promotie van de Poolse cultuur. Sinds 2008 is Marian Sobula professor piano aan de Universiteit van Krakau.

Programma:
L. van Beethoven: Sonate in c-klein, op. 111
F. Chopin: 4 Mazurka’s, op. 33 / Andante spianato Grand Polonaise in Es-groot, op. 22

MARCO CIAMPI-PIANO, COMPOSITIE, 21.15 UUR
Marco Ciampi studeerde piano, compositie en directie aan het Conservatorium San Pietro a Majella bij D’Alessandro en vervolgens bij A. Pennella. Hij besloot zijn vorming bij Maestro Aldo Ciccolini. Ciampi won meer dan 30 nationale en internationale pianowedstrijden, Rome, Salerno, Venetië, Napels, Pesaro… In 2008 won hij de eerste prijs op het Melbourne Italian Festival. Hij was ook finalist van de Sydney International Piano Competition.
Hij concerteerde als solist in heel wat prestigeuze zalen zoals het International Music House in Moskou, Carnegie Hall in New York, Seymour Centre Theatre in Sydney, La Fenice in Venice, de Scarlattizaal in Napoli, Castel Sant’Angelo and Barberini Palace in Rome en op festivals als Jeux d’Art a la Villa d’Este in Tivoli en het International Cervo Music Festival.
Zijn uitvoeringen werden opgenomen en uitgezonden door o.a. Radio Vaticana, ABC classic fm Australia, Rai 3, Radio Television Servië.

Programma:
S. Rachmaninov: Sonate nr. 2 in bes, op. 36
F. Chopin: Ballade in f-klein, op. 52
F. Liszt: Hongaarse Rhapsodie nr. 12 / Rhapsodie Espagnole

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief