ALABAMA

Fien Leysen/BERLIN in coprod. met theater arsenaal

Wanneer

van 20:15 tot 22:00
CC de Bogaard - schouwburg

In ALABAMA treedt Fien Leysen in de voetsporen van haar overleden vader, reporter Kris Leysen. In 1978 maakte hij een reportage voor de openbare omroep en kwam terecht in Birmingham, Alabama. Hij sprak er met jonge mensen over werk en studies, over de zoektocht naar the American Dream, en de kloof tussen arm en rijk. Op zijn eerste avond in Alabama werd Kris Leysen plots gebombardeerd tot deputy sheriff. Een idee van de lokale sheriff, zodat de mensen in de stad hem zouden vertrouwen.

Vijfenveertig jaar later trekt Fien, nu dezelfde leeftijd als haar vader toen, naar Alabama. Ze wil de studenten en de sheriff uit 1978 terugvinden en de stad en de mensen weer opzoeken. In Birmingham stelt ze de vragen die haar vader liet liggen en hoopt ze er zelf antwoorden te vinden. Samen met muzikant Steven De bruyn deelt Fien op scène videobeelden van toen en nu, en het resultaat van haar zoektocht.

'Alabama is teder theater dat film als ruggengraat gebruikt om een rakend, autobiografisch verhaal te vertellen.' 
Els Van Steenberghe, Knack Focus

Radio 1 maakt een verslagje over de voorstelling. Beluister het hier.

tekst, video, spel, montage Fien Leysen

muziekcompositie en live uitvoering Steven De bruyn

camera Claire Hoofwijk, Fien Leysen

fotografie Koen Broos

productie BERLIN

coproductie theater arsenaal (Mechelen, BE), Theaterfestival Boulevard (Den Bosch, NL), Het Laatste Bedrijf (BE)

met de steun van de Vlaamse Overheid, Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Gallop Tax Shelter, deAuteurs

Naar top