Birth of the Beat (9+)

DRUMS UNITED

Wanneer

van 15:00 tot 16:30
CC de Bogaard - schouwburg

Categorieën

Spectaculaire drums en percussiegeweld door toppercussionisten afkomstig uit Afrika, Zuid-Amerika, Azie en Europa.

Uitgerekend op deze kunstendag voor kinderen brengt Drums United de geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater gebracht is. De mensheid heeft zich gedurende duizenden jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. De trommel is het oudste instrument dat er bestaat en heeft altijd met de mens mee gereisd. Een fascinerende reis door Afrika, Azië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa.

Drums en ritme hebben zich gedurende al die jaren in talloze verschijningsvormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de huidige uitgebreide drumsets en drumcomputers. Veel van het ritmische DNA bleef onveranderd en is terug te horen in de muziek die we dagelijks horen.

De wereldreis die de drums samen met de mens maakten wordt nu op indrukwekkende wijze verbeeld. Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

Met:

Lucas van Merwijk (The Netherlands) • Drums & percussion

Alper Kekeç (Turkey) • Oriental percussion

Marco Toro (Venezuela) • Latin percussion

Moussé Pathé (Senegal) • African percussion

Niti Ranjan Biswas (Bangladesh) • Tabla's

Wil je het zelf eens proberen? Na de voorstelling (20’ na afloop) geven de muzikanten van Drum United een workshop in de foyer aan iedereen die daar zin in heeft. (deelname is gratis, inschrijven niet nodig)

Naar top