De Scarlatti-tovergangen

Philippe Thuriot, accordeon

Wanneer

van 20:15 tot 22:00
Sint-Gangulfuskerk

Philippe Thuriot neemt je mee op een trip, een feest voor het gehoor. Met de Scarlatti-Tovergangen is de accordeonist namelijk toe aan het tweede luik van zijn improvisatieprogramma rond barokmuziek.

Dit keer neemt hij de muziek van Domenico Scarlatti onder de loep. Uit de 560 klaviersonates van deze illustere componist koos Thuriot een 18-tal sonates die hij herschreef naar zijn eigen instrument. De korte eendelige sonates zijn stuk voor stuk pareltjes die vaak heel wat verwantschap vertonen met de Spaanse volksmuziek. Nu eens klinken ze heel weemoedig, dan weer speels en hypervirtuoos.

Op ingenieuze wijze smeedt Thuriot tijdens dit concert de sonates aan elkaar via geïmproviseerde dansende en abstracte (t)overgangen. Dankzij de improvisaties vloeien einde en begin soms in elkaar over. De overgangen worden “tovergangen” die op magische wijze de brug weten te slaan tussen de barok en vandaag.

Met Scarlatti-Tovergangen biedt hij zo een avontuurlijke ontdekkingstocht voor iedereen die houdt van frisse barokmuziek.

Programma:

Sonates van Domenico Scarlatti

Naar top