JAZZ in DE FWAJEE

Wajdi Riahi

Wanneer

van 21:00 tot 22:30
De Fwajee

Categorieën

Nieuwe jazzconcertreeks in DeFwajee, het cultuurcafé van de Academiezaal, met de focus op het tot stand brengen van nieuwe verbindingen tussen jonge, beloftevolle jazzmuzikanten onderling en jazzliefhebbers uit de Euregio. 

Curator Gert-Jan Dreessen, drummer/componist en een van de grote jazztalenten van zijn generatie, nodigt speciaal voor deze concertreeks collega-muzikanten uit België en de Euregio uit naar Sint-Truiden en geeft hun carte blanche om er een hele dag vrij te experimenteren en je  ‘s avonds te verrassen met niet eerder verschenen materiaal. Van een première gesproken. Of zeg gerust zeven, want zoveel keer kan je dit seizoen komen genieten van deze unieke samenwerkingen.

DeFwajee wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een jazzclub en na het concert kan je nakaarten met de muzikanten onder het genot van een streekbiertje en een live DJ-set.

Vrijdag 15 december nodigt  Gert-Jan pianist Wajdi Riahi uit.

Wajdi Riahi laat zijn muziek schipperen tussen zijn twee werelden: de jazz, inherent aan de pianotrioformule en zijn muzikale leertijd in Europa, en de Arabische muziek die hem sinds zijn kindertijd in slaap wiegt. Hij evolueert meer en meer naar een repertoire dat deze twee werelden in gelijke mate vermengt, waarbij hij de ene op subtiele en originele wijze in de andere integreert. 

Bezetting:

Wajdi Riahi piano
Basile Rahola bas
Gert-Jan Dreessen drums

In de prijs is een streekbiertje of non-alcoholisch alternatief inbegrepen.

Naar top