JAZZ in DE FWAJEE

Jean-Paul Estiévenart, Pascal Mohy en Victor Foulon

Wanneer

van 21:00 tot 22:30
De Fwajee

Categorieën

Nieuwe jazzconcertreeks in DeFwajee, het cultuurcafé van de Academiezaal, met de focus op het tot stand brengen van nieuwe verbindingen tussen jonge, beloftevolle jazzmuzikanten onderling en jazzliefhebbers uit de Euregio. 

Curator Gert-Jan Dreessen, drummer/componist en een van de grote jazztalenten van zijn generatie, nodigt speciaal voor deze concertreeks collega-muzikanten uit België en de Euregio uit naar Sint-Truiden en geeft hun carte blanche om er een hele dag vrij te experimenteren en je  ‘s avonds te verrassen met niet eerder verschenen materiaal. Van een première gesproken. Of zeg gerust zeven, want zoveel keer kan je dit seizoen komen genieten van deze unieke samenwerkingen.

DeFwajee wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een jazzclub en na het concert kan je nakaarten met de muzikanten onder het genot van een streekbiertje.

Vrijdag 15 maart nodigt curator Gert-Jan Dreessen Jean-Paul Estiévenart, Pascal Mohy en Victor Foulon uit.

Trompettist Jean-Paul Estiévenart won al meteen de Django d'or toen hij in 2006 op de jazzscene verscheen. Ondertussen is hij uitgegroeid tot één van een de absolute sterkhouders van het instrument en tourt hij met zijn eigen trio en quintet. Hij laat zich ook opmerken in het Gert-Jan Dreessen quartet en het crossover project Tryptique rond de muziek van Bach. Hij nam al meer dan 50 albums op en vindt ook nog de tijd om een nieuwe generatie jazztrompettisten op te leiden aan LUCA, school of arts. Speciaal voor Jazz in de Fwajee stelt hij een gelegenheidstrio samen met pianist Pascal Mohy en contrabassist Victor Foulon. 

Bezetting
Jean-Paul Estiévenart trompet
Pascal Mohy piano
Victor Foulon bas

In de prijs is een streekbiertje of non-alcoholisch alternatief inbegrepen.

Naar top