Foon (6+)

dOFt

Wanneer

van 19:00 tot 20:00
CC de Bogaard - schouwburg

Categorieën

“Kan ik u verbinden?” Meer dan 50 jaar geleden verbonden telefonistes aan kruissnelheid bellers met elkaar. Via een ingewikkeld systeem van kabels kwamen krakende gesprekken tot stand.

In Foon volgen we drie telefonistes aan het schakelbord: kanaal in en uit, meer, sneller, zonder stop, nooit genoeg. De gejaagdheid van de binnenlopende telefoontjes creëert een nerveuze en ongeduldige sfeer. De telefonistes leven in een fabrieksmatige wereld waarin ze telkens dezelfde handelingen herhalen. Hoe meer ze anderen connecteren, hoe meer ze zichzelf verliezen… De (menselijke) machines raken oververhit en alles valt stil. Zij, die altijd mensen met elkaar verbinden, worden hierdoor gedwongen om voor de eerste keer connectie te maken met elkaar. De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding.

FOON is een dynamische, verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst, beweging, muziek, acrobatie en installatiewerk samenvloeien. Foon is een poëtische en visuele beleving over de (r)evolutie van ik-zij naar wij. Durven we nog plaats te maken voor elkaar in een leven vol chaos?

Kom een uurtje vroeger en maak je eigen pop-art telefoon! Wie weet is er wel een boodschap die je graag aan iemand wilt delen?

Dans, spel: Jotka Bauwens, Michèle Even, Sarah Vingerhoets

Choreografie: Piet Van Dycke

Tekst, regie: Jonas Vermeulen

Scenografie: Erki De Vries                                                                    

Naar top