Gert-Jan Dreessen Quartet

Wanneer

van 20:15 tot 21:30
Academiezaal

Categorieën

Met Gert-Jan Dreessen halen we een van de grote talenten van zijn generatie naar de Academiezaal én terug naar zijn roots want de jonge drummer is geworteld in Sint-Truiden. Hij mocht al schitteren aan de zijde van o.m. Joshua Redman, Jakob Bro en Logan Richardson.

Dreessen trok in 2019 naar de befaamde New School of Jazz and Contemporary Music in New York en bloeide uit tot een muzikant/componist om in het oog te houden, met een interesse in traditionele en hedendaagse jazz, klassiek, elektronische en experimentele muziek. Nu stelt hij zijn eigen band voor, een akoestisch kwartet met enkel van de opvallendste persoonlijkheden van de Belgische jazz.

Bram De Looze is uitgegroeid tot misschien wel de meest toonaangevende pianist van zijn generatie, actief als solo-artiest, maar ook met ensembles als MiXMONK (met Robin Verheyen en Joey Baron). Jean-Paul Estiévenart beweegt als net zo behendig en virtuoos door de Belgische jazz en groeide uit tot de meest veelgevraagde trompettist van het voorbije decennium. Bassist Cyrille Obermüller kan je kennen van HAST, het Bruno Vansina Quintet of het Trombone Ensemble van Nabou Claerhout. Hij is in geen tijd uitgegroeid tot het ritmische anker van talloze bands.

Samen hebben deze muzikanten de bagage en persoonlijkheid om Dreessens composities vol bedwelmende melodieën en ritmische kronkels naar het hoogste niveau te tillen.

De toekomst van de jazz, die maak je vandaag mee.

Gert-Jan Dreessen drums, composities

Jean-Paul Estiévenart trompet

Bram De Looze piano

Cyrille Obermüller contrabas

Meer jazz? Check onze nieuwe jazzconcertreeks Jazz in De Fwajee.

Naar top