Investeren in de derde helft van je leven.

Michaël Van Droogenbroeck

Wanneer

van 10:00 tot 11:00
CC de Bogaard - club

Categorieën

In het voetbal is de derde helft, de nabespreking van de match tussen pot en pint, niet zelden de beste helft. Volgens sommigen geldt dat ook voor het leven. Vanaf je zestigste verjaardag kun je het zo langzamerhand wat rustiger aan gaan doen en wat meer genieten, met zicht op je pensioen. En dat brengt specifieke financiële vragen met zich mee.

Je bent (binnenkort) met pensioen, en je hebt een appeltje voor de dorst bij elkaar gespaard. Maar wat kost oud(er) worden? Moet je (veel) belastingen (blijven) betalen als je met pensioen bent? Mag je (voltijds) bijklussen? Heeft het voor zestigplussers (nog) zin om (actief) te beleggen? Schenk je (nu al) aan je (klein)kinderen, of stel je (ook) een testament op? Wat doe je met je huis, ruil je dat in voor een (service)flat? Kun je daar nog (gemakkelijk) voor lenen op oudere leeftijd? En (waarom) kan een zorgvolmacht nuttig zijn?

Michaël Van Droogenbroeck werkt sinds 2005 op de nieuwsdienst van de VRT o.a. als financieel journalist van Het Journaal. Voor de krant Het Laatste Nieuws schrijft hij wekelijks een bijdrage over courante geldzaken.

Koffie met Letters i.s.m. Bibliotheek Toni Coppers

Naar top