LA GUITARRA, dag 1

João Carlos Victor, gitaar

Wanneer

van 20:15 tot 22:00
Academiezaal

Het gitaarfestival van CC de Bogaard is al aan de zesde editie toe. De gitaar heeft intussen alle podia ter wereld veroverd, ook in de klassieke muziek. In het muziekonderwijs blijft de gitaar trouwens nog steeds één van de meest geliefde instrumenten.

Binnen de gitaarwereld is Joao Carlos Victor een naam waar niet meer langs te kijken is. Deze winnaar van de 2021 Vienna International Music Competition en van de 2015 Francisco Tárrega International Guitar Competition heeft sinds 2022 een vaste stek hier in België. Sinds kort is hij immers docent gitaar aan LUCA School of Arts (het vroegere Lemmensinstituut) in Leuven.

Voor Joao Carlos Victor is het van belang dat je je als gitarist even thuis voelt in het repertoire van vroeger als de muziek van nu. En laat dat nu precies zijn waar zijn recital over gaat. Moeiteloos zet hij enkele van de koraalpreludes van Johann Sebastian Bach naar zijn hand en confronteert hij de muziek van barokcomponist Robert de Visée met meer hedendaagse juweeltjes van de beroemde Argentijn Astor Piazzolla en diens Braziliaanse tijdgenoten.

Programma:

Werken van J.S. Bach, R. de Visée, A. Piazzolla, D. Reis, M. Bicalho, A. Sardinha, …

Presentatie: Olav Grondelaers

Naar top