Leeskring Sint-Truiden

Wanneer

van 19:30 tot 22:30
Bibliotheek Toni Coppers

Categorieën

Op voorhand een boek lezen. En dat dan samen met andere mensen bespreken in groep. Wedden dat je zo meer ontdekt?

In de leeskring lezen we een boek op voorhand en bespreken het dan uitgebreid tijdens onze samenkomsten. Begeleider Piet Cosemans raakt wat thema’s aan en we vertellen wat we in het boek vonden. Piet vergelijkt het graag met een goed glas wijn: wijn bestaat uit aarde, zon, een druif, eenrank en mest. Maar hij lijkt op niets van dat alles. Zo is het ook met een literaire roman: hij is meer dan een verhaal en personages. Er zit vaak een schat in weggestopt. Niet diep of in één of andere kluis, maar in elk woord, elke bladzijde.

We lezen en bespreken volgende boeken:

Di 14/02: Jon Mc Gregor – Reservoir 13

Midden in de winter wordt een tienermeisje vermist in de heuvels in het hart van Engeland. De dorpsbewoners, die zijn opgeroepen om deel te nemen aan de zoektocht, waaieren uit over de heide.. De zoektocht neemt tijd in beslag. Ondertussen gaat het dagelijkse leven gewoon door.


Di 25/04: Milena Michika FlaŠar – Een bijna volmaakte vriendschap

De Japanse jongeman Taguchi leert na 2 jaar afzondering op een bank in het park een 50-jarige kantoorwerker kennen. Allebei zijn ze slachtoffers van het veeleisende leven.


Di 13/06: James Salter – Alles wat is

Na de Tweede Wereldoorlog keert marinier Philip Bowman terug naar Amerika, waar hij al snel als redacteur aan de slag gaat. Hij dompelt zich onder in een wereld van vluchtige intimiteiten en onverwachte veroveringen. Opeens bevindt hij zich op een pad dat hij nooit verwacht had in te slaan.


Piet Cosemans begeleidt voor Avansa Limburg een zestal leeskringen in Limburg. Literatuur is dan ook één van de vele interesses van Piet. Hij heeft er een loopbaan bij de VDAB opzitten en freelance werkt hij o.a. als journalist voor Knack, Radio 1 en Voetbalmagazine. Hij modereert of presenteert ook vaak interviews of debatten.

Deelnameprijs voor de drie samenkomsten: € 33/21

Organisatie

Cultuurcentrum de Bogaard
Website
http://www.debogaard.be
Naar top