BEROERT FESTIVAL - DAG 3

Zonzo Compagnie - Liedjes met wortels XL (5+)

Wanneer

van 15:00 tot 16:00
Academiezaal

B-classic en CC de Bogaard beroeren je met avontuurlijke concerten in Truiens toperfgoed.

Liggend tussen eeuwenoude muurschilderingen trippen op klassiek en een nachtje doorbonken op Beethoven & co: het festival Beroert van B-Classic en CC de Bogaard verkent avontuurlijke paden in prachtige, eeuwenoude locaties. Maar vergeet harde klapstoeltjes en strak voor je uitkijken: BE-ROERT pakt het anders aan.

Op zondag is er voor jong en oud Liedjes met wortels XL van Zonzo Compagnie in de Academiezaal. Met folksongs van over de hele wereld, gesprokkeld door muziekarcheoloog Alan Lomax.

Ooit was er een man die met een bandopnemer onder de arm de hele wereld afreisde. Zijn doel: de mooiste volksliedjes opnemen en ervoor zorgen dat ze nooit verloren zouden gaan. Zijn naam: Alan Lomax. Muzikant Jan Van Outryve koos de mooiste liedjes uit Lomax' gigantische archief, bewerkte ze voor een 6-koppige band en vulde er twee prachtige cd’s mee. Met Liedjes met Wortels XL brengt Jan het allerbeste uit deze cd’s live, mét de volledige band.

Voor u staan Aline Goffin, Naomi Beeldens en Aleksandra Popovska, drie schitterende zangeressen die het beste van zichzelf geven. Achter hen, een unieke band met een rijke veelkleurige sound. Samen brengen ze muziek om te feesten, te huilen, te slapen, te herinneren, op avontuur te trekken, ... Stuk voor stuk juweeltjes met een eigen verhaal.

Verwacht je aan een bruisend en ontroerend concert voor iedereen vanaf 5 jaar.

Naar top