Nathan Bell in Bar Bistro Humphrey

Wanneer

om 20:15
Bar & Bistro Humphrey

Categorieën

Nathan Bell komt uit Signal Mountain, Tennessee. Met een doorleefde stem brengt hij pure songs die je tot op het bot raken. De stijl van storytelling van Nathan Bell doet denken aan singer-songwriters als Chip Taylor, Townes van Zandt en Guy Clark.

Veel van zijn songs gaan over het leven van cowboys, indianen, soldaten tot en met godsdienstfanaten. Vaak staat de eenzaamheid van het bestaan daarin centraal. Zijn meest recente album heet Love is Greater than Fear (24 Hours in Traitorland), waarop hij de strijd aangaat tegen de opkomst van het populisme en het angst en haat zaaien in de USA. Volgens Bell kunnen die angst en haat alleen overwonnen worden door liefde voor de medemens, ongeacht geloof, ras of afkomst. De songs op dit album worden gezongen met een rauwe stem vol emotie, waardoor de boodschap hard en duidelijk overkomt.

In 2015 speelde hij zijn laatste concert in België, in de Breughel in Bree. Rootstime was toen zwaar onder de indruk van de Amerikaan: “De songsmid Nathan Bell is pure authentieke klasse.”

Dit concert is zittend.

Naar top