Poëzieparcours in de stad

Poëzieweek met Mona Thijs

Dit jaar viert Sint-Truiden in de bib én in de stad de Poëzieweek. Mona Thijs ziet poëzie in Sint-Truiden en schreef er twee gedichten over. Ontdek haar werk al wandelend in het centrum.

Woordkunstenaar Mona Thijs (1999) was in 2016 finalist van de Literaire Prijzen Sint-Truiden categorie Jeugd, de jaarlijkse poëzie- en kortverhaalwedstrijd van bibliotheek Toni Coppers. Ze publiceerde nadien diverse kortverhalen en columns, waaronder in De Standaard en het literaire tijdschrift DW B.

Voor het stadsgedicht benaderde Mona Thijs de stad als een boek dat je kan lezen of doorbladeren. Welke straat kan je lezen als een begin? In welk plein leg je een ezelsoor? En waar in de stad duiken er vraagtekens op? Op die manier gaat haar stadsgedicht in dialoog met haar tekstinstallatie 'een boek is' in de bibliotheek van Sint-Truiden.

De Poëzieweek is een jaarlijkse samenwerking van onder andere dichters en bibliotheken dat de donkere januaridagen in een poëtische invulling geeft in Vlaanderen en Nederland.

Een samenwerking tussen bibliotheek Toni Coppers en Cultuurcentrum de Bogaard.

Op verschillende locaties verschijnt de poëzie doorheen de stad.
Ontdek de locaties hieronder in de bijlage of kom gerust een flyer halen bij onze UITbalie of dienst Toerisme.

Naar top