Poupehan

Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, e.a.

Wanneer

van 20:15 tot 22:00
CC de Bogaard - schouwburg

Categorieën

Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen. Een weekend van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, van de gebruikelijke discussie over de boodschappenlijst, van het ophalen van dezelfde herinneringen, van het verdelen van de overschot en de ik-laat-het-toch-graag-proper-achter-poetsbeurt ook al heb je daarvoor bijbetaald. 

Een van de vrienden, een lifecoach in opleiding, is er van overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen. Ze besluiten om een spel te spelen waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.

Poupehan is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecueën. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.

Regie en Tekst: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel

Dramaturgie: Bram Verschueren

Decor: Katrijn Baeten en Saskia Louwaard

Muziek: Gode Kempen

Techniek: Thomas Stevens en Kenneth Smets

Cast: Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Lien De Graeve

Producent: Het Laatste Bedrijf

Coproducent: De Mannschaft

Uitvoerend Producent: Karen Feys

Productieleider: Lara Vromman

Met dank aan: Studio Wattmann en Jeroen Demuynck, Liers Cultuurcentrum en Cultuurcentrum Mol, Stef Stessel, Bert Vermeulen, Sara Gracia Santacreu, Griet Beyens, Lizzy De Scheemaecker, Soof den Boer, Flore Van den Eynde. 

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

Naar top