Smaak

Jeroen De Pauw, Hugh Desmond & Waldo Geuns

Wanneer

van 20:15 tot 22:00
Academiezaal

Chef-kok Jeroen De Pauw zit nooit om een stunt verlegen. Koken kan hij als de beste, maar in Smaak brengt hij de kunst van het koken ‘to the next level’. Smaken ontroeren, net als muziek en beelden. Daarom stak hij de koppen samen met de Belgische topmuzikanten Hugh Desmond (violist en filosoof) en Waldo Geuns (pianist en musicoloog), fotografen Marc en Bart Wauters, en jonge cineasten van de filmopleiding Ritcs.

Voor de allereerste keer verlaat Jeroen zijn comfortabele keuken en toert hij doorheen Vlaanderen met een wervelende muzikale, visuele én interactieve voorstelling. Op zijn typisch ontspannen manier praat hij met het publiek en met de muzikanten over onze vijf smaken en de helende kracht van water op ons lichaam. Zoet, zout, zuur, bitter, umami en water… Welke muziek en welke emoties roepen ze bij ons op? Doorheen de voorstelling koppelen Hugh en Waldo muzikale pareltjes van overal ter wereld aan de vijf smaken en wordt het publiek verrast met water van eigen bodem en proevertjes van Jeroen.

Smaak is een unieke totaalervaring die uitnodigt om te lachen, een traan weg te pinken, maar vooral om te genieten. De smaak te pakken?

Programma:

Werken en arrangementen voor piano en viool van M. Ravel, C. Gardel, A. Pärt, S. Prokofiev, A. Piazzolla en C. Franck.

Op het podium:

Jeroen De Pauw, kok

Hugh Desmond, viool

Waldo Geuns, piano

Naar top