Vitrine Tour

Johan Bruninx, Herman Vonckx, Véronique Alberghs, Femke Nijs, Femke Nijs, Yvette Adriaens, Steven Vandervelpen, Etienne Jammaers

Wanneer

  • zondag 4 december 2022 15:00 tot dinsdag 31 januari 2023 16:00

Vitrine Tour is terug! Zeven kunstenaars overspoelen de stad met hun creativiteit. Lege etalages worden omgedoopt tot expo ruimtes, gevuld met uiteenlopende kunstwerken. Ontdek de locaties in de stad en neem ook een kijkje in onze kunstgalerij!

Johan Bruninx experimenteert met vergeten objecten. Herontdekt onder lagen stof, mixt hij oud en nieuw samen om het onverwachtse te creëren. Met speelse creaties tot gevolg. Johan Bruninx studeerde in 2007 af aan de Design Academy Eindhoven en woont en werkt in Hasselt.

Herman Vonckx zijn werk bestaat uit vormen in gietklei en porselein. Onder het motto “niets is afval” stelt hij gipsmallen samen uit gezaagde, geschuurde of gekapte gipsstukken en oude mallen. Binnen de beperking van het materiaal maakt hij hieruit complexe vormen. Hij vertrek vanuit een idee zonder plan, waardoor het eindresultaat steeds een verrassing is.

Véronique Alberghs laat zich inspireren door motieven, thema’s en stijlkenmerken uit de kunstgeschiedenis. Ze is onder meer gefascineerd door het tijdloze karakter van de kunst en architectuur uit de klassieke Oudheid. Ze herwerkt deze aspecten tot bevreemdende, gefragmenteerde composities die doen denken aan collagekunst.

Femke Nijs is een schilderes die experimenteert met vorm en kleur. Geïnspireerd door haar eigen omgeving gaat ze op zoek naar een eigen abstracte beeldtaal. Een zoektocht binnen en buiten de randen van het canvas. Femke volgt momenteel een master schilderkunst aan PXL Mad en was afgelopen zomer residente tijdens het jaarlijkse Zomeratelier in Cultuurcentrum de Bogaard.

Yvette Adriaens is geboeid door alles wat afwijkend is van de gangbare norm. Dit fotografeert ze om nadien harmonisch vast te leggen op een schilderdoek. Op deze manier wil ze de schoonheid van het ongekende en ongewenste aan anderen tonen.
Yvette is leerling schilderkunst aan de Academie Haspengouw Beeld.

Steven Vandervelpen richt zich vooral op installaties. Hij wil echter niet een voorgekauwd verhaal brengen met zijn kunst, wel wil hij een bepaalde sfeer creëren. “Het is kitsch dat moet getuigen van een hoge standaard, van rijkdom.” Die weelderige façade hebben voor hem een aantrekkingskracht. Steven studeerde schilderkunst aan PXL Mad en is leerkracht aan de Academie Haspengouw Beeld.

Etienne Jammaers werkt graag rond de zoekende mens, of een ander wezen met zijn lasten. Of integendeel, helemaal bevrijd… Onderweg, aankomend of vertrekkend. Het thema dat alle schilderijen en driedimensionale beelden van Etienne verbindt. Etienne studeerde in 2020 af aan de Academie Haspengouw Beeld.


Op diverse locaties in het stadscentrum
in de kunstgalerij van Cultuurcentrum de Bogaard
gratis toegang

De kunstgalerij is open op onderstaande uren:
maandag tot vrijdag: 12.00 – 18.00 uur
zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
zon- en feestdagen gesloten

 

Bijlagen

Naar top