Zondaggasten: Kan klein groen het verschil maken?

Guido Wevers, Tom Artois & Kathleen De Clerq

Wanneer

van 14:30 tot 16:30
Academiezaal

Categorieën

Een twee uur durende talkshow op zondagnamiddag in de prachtige Academiezaal, twee boeiende praatgasten uit eigen stad, het muzikale duo zangereres/ violiste Mayte Levenbach en pianist Conrad Nuyts, een gezellige koffiepauze met fruitvlaai: dat is het vaste menu van Zondaggasten. Regisseur en gastheer is theatermaker Guido Wevers.

“Word je gelukkiger en gezonder van een groen dak of een groene gevel?” Dat blijkt alvast uit onderzoek van prof. dr. Tom Artois, verbonden aan het Centrum voor Milieukunde (UHasselt). Zijn onderzoek naar nieuwe levende organismen levert fundamentele bijdragen aan de evolutieleer van Darwin. Meer praktisch onderzoekt prof. Artois de effecten van groene daken en groene muren op de stedelijke biodiversiteit en op de luchtkwaliteit.


Landschapsarchitecte Kathleen De Clercq is lector Groenmanagement bij PXL. Voor haar masterproef Erfgoedstudies aan de UAntwerpen onderzocht zij de “heerdgangen” in de Mombeekvallei, ten noordoosten van Sint-Truiden. Een heerdgang was vroeger de dagelijkse rondgang van een herder met zijn de kudde via de (vee)drift naar de weidegronden. Kan deze manier van berm- en veldbeheer vandaag opnieuw betekenis krijgen?

Koffie en taart inbegrepen in de toegangsprijs.

Naar top