Breng je eigen ode aan het zonnelied

Voor Zin in Zomer, een festival met literatuur en illustratie in Bilzen, Genk, Hasselt en Sint Truiden, daagt museum De MINDERE je uit om je eigen Zonnelied te scheppen.

Zo’n 800 jaar geleden bijvoorbeeld schreef Franciscus van Assisi zijn Zonnelied. Het is een gedicht waarin hij de natuur bezingt, van sterren tot water, van jaargetijden tot de dood.

Verras ons met een beeldend kunstwerk waarin jij jouw verbondenheid met de natuur weergeeft! Dat kan in illustratie, schilderkunst, grafische kunst, fotografie, videokunst of een gemengde kunstvorm. De enige voorwaarde is dat het kunstwerk aandacht moet besteden aan één of meerdere thema’s uit het Zonnelied, zoals de natuurkrachten, de zon, de maan en de sterren, de wind en de lucht, de jaargetijden, het water, vuur, de aarde, vruchten, bloemen, planten, vrede, de dood.

De laureaten worden tentoongesteld tijdens Zin in Zomer (donderdag 26 augustus) in en rond museum DE MINDERE en krijgen ook online de nodige aandacht. De winnaar krijgt 300 euro.

Mail en/of bezorg je dossier (contactgegevens, kunstwerk of foto’s ervan, korte uitleg of motivatie, afmetingen kunstwerk) uiterlijk 15 juni aan museum DE MINDERE (info@demindere.be).

Ten laatste 1 augustus laten we weten of je werk geselecteerd is voor de tentoonstelling in het museum!

De winnaar van de wedstrijd wordt bekendgemaakt tijdens Zin in Zomer op 26/08/2021.


« Terug naar de homepage