Veilig genieten van cultuur

1 juni 2021

De veiligheid van ons publiek, de artiesten en alle medewerkers zijn onze eerste prioriteit. We respecteren strikt de richtlijnen die worden opgelegd in het basisprotocol cultuur en het protocol professionele kunsten die verwerkt zijn in een veiligheidsdraaiboek specifiek voor de infrastructuur van CC de Bogaard.

Ticketing

We vragen om maximaal online te kopen via onze website.

Dit kan 24 uur op 24 via de ticketlink bij elk optreden.

Gelet op de beperkte capaciteit, is het belangrijk dat u zich registreert op de wachtlijst bij uitverkochte voorstellingen. Indien de capaciteit kan verhoogd worden, zullen onze medewerkers jou contacteren. Indien voorstellingen worden geannuleerd omwille van de corona-maatregelen, betalen wij uiteraard het ticketbedrag terug.


Social distancing

We willen steeds voldoende social distance garanderen en beperken daarom onze zaalcapaciteit tot maximum 200 personen.

Ook in onze zalen is een veilige afstand de norm. Wanneer u tickets reserveert kan u geen plaatsen kiezen. Het systeem zorgt er achter de schermen voor dat tickets volgens het best-beschikbare-plaats-principe worden ingedeeld per bubbel. Eén week voor de voorstelling ontvangt u uw stoelnummers via e-mail. Tot verdere versoepelingen wil dit zeggen dat er automatisch 1 plaats worden vrijgehouden langs beide kanten van een bubbel. Wij vragen u dan ook de bestellingen te bundelen, per persoonlijke contactbubbel. Een bubbel mag maximum 4 personen tellen.

Een circulatieplan laat toe om op een veilige manier het gebouw binnen te komen en te verlaten. Onze medewerkers en vrijwillige ambassadeurs staan steeds in voor een optimale begeleiding van het publiek. We streven ernaar om de zaaldeuren vroeger te open, om de bubbels maximaal te spreiden. Het dragen van een mondmasker is verplicht. In bar Humphrey en ons nieuwe cultuurcafé aan de Academiezaal zijn de regels van de horeca van toepassing. Plexiglas is geplaatst aan de balie.


Hygiëne

We voorzien de nodige maatregelen om een goede hygiëne te waarborgen. Op verschillende plaatsen worden zuilen geplaatst met hygiënische handgel. De infrastructuur wordt dagelijks schoongemaakt/ontsmet met een bijzondere aandacht voor de veelgebruikte contactoppervlakten.
 

Ventilatie

Het stadsbestuur investeerde in 2020 in een nieuw systeem van luchtverversing en ventilatie voor de schouwburg. Via dit nieuwe gebouwbeheersysteem meten we CO2 in de zaal. We gebruiken vervolgens enkel en maximaal buitenlucht voor de toevoer van verse lucht in de zaal. Er is geen recuperatie van lucht.

Volg de algemene voorschriften

Alle persoonlijke veiligheidsmaatregelen blijven uiteraard van kracht:
– Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
– Was je handen regelmatig met water en zeep.
– Houd minstens 1,5 meter afstand.
– Geef geen hand of kus als je iemand begroet.

Behoor je tot de risicogroep, maak dan zelf een inschatting van het risico.
Tot de risicogroep behoren personen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is.
Meer info: www.info-coronavirus.be


Zit je nog met vragen? Dan kan je je steeds wenden tot onze COVID-19 verantwoordelijke Véronique Moiës via veronique.moies@sint-truiden.be