Veilig genieten van cultuur

ma 17 augustus 2020

De veiligheid van ons publiek, de artiesten en alle medewerkers zijn onze eerste prioriteit. We respecteren strikt de richtlijnen die worden opgelegd in het basisprotocol cultuur en het protocol professionele kunsten die verwerkt zijn in een veiligheidsdraaiboek specifiek voor de infrastructuur van CC de Bogaard en de Academiezaal.

De richtlijnen veranderen regelmatig en updates en wijzigingen zullen per e-mail worden gecommuniceerd aan de tickethouders.

Ticketing

We vragen om maximaal online te kopen via onze website.

Dit kan 24 uur op 24 via de ticketlink bij elk optreden.

Gelet op de beperkte capaciteit, is het belangrijk dat u zich registreert op de wachtlijst bij uitverkochte voorstellingen. Indien de capaciteit kan verhoogd worden, zullen onze medewerkers jou contacteren.


Social distancing

We willen steeds voldoende social distance garanderen en beperken daarom onze zaalcapaciteit tot maximum 100 personen.

Ook in onze zalen is een veilige afstand de norm. Wanneer u tickets reserveert kan u geen plaatsen kiezen. Het systeem zorgt er achter de schermen voor dat tickets volgens het best-beschikbare-plaats-principe worden ingedeeld per bubbel. Eén week voor de voorstelling ontvangt u uw stoelnummers via e-mail. Tot verdere versoepelingen wil dit zeggen dat er automatisch 2 plaatsen worden vrijgehouden langs beide kanten van een bubbel. Er wordt ook steeds één rij voor en één rij achter de bubbels vrijgelaten. Wij vragen u dan ook de bestellingen te bundelen, per persoonlijke contactbubbel.

Een circulatieplan laat toe om op een veilige manier het gebouw binnen te komen en te verlaten. Onze medewerkers en vrijwillige ambassadeurs staan steeds in voor een optimale begeleiding van het publiek. We streven ernaar om de zaaldeuren vroeger te open, om de bubbels maximaal te spreiden. Het dragen van een mondmasker is verplicht. In bar Humphrey en ons nieuwe cultuurcafé aan de Academiezaal zijn de regels van de horeca van toepassing. Plexiglas is geplaatst aan de balie.

Reserveer nu, betaal later

Corona zorgt voor veel onzekerheid bij zowel artiesten als publiek, om optimale flexibiliteit te bieden aan alle partijen krijgt u pas één maand voor de voorstelling uw betaaluitnodiging. Zo betaalt u pas wanneer we zeker zijn dat de voorstelling in veilige omstandigheden kan doorgaan. Moeten we daarna toch nog annuleren? Dan krijgt u sowieso uw geld terug.


Hygiëne

We voorzien de nodige maatregelen om een goede hygiëne te waarborgen. Op verschillende plaatsen worden zuilen geplaatst met hygiënische handgel. De infrastructuur wordt dagelijks schoongemaakt/ontsmet met een bijzondere aandacht voor de veelgebruikte contactoppervlakten.
 

Ventilatie

Het stadsbestuur investeerde in 2020 in een nieuw systeem van luchtverversing en ventilatie voor de schouwburg. Dit wil zeggen dat we enkel en maximaal buitenlucht gebruiken voor de toevoer van verse lucht in de zaal. Er is geen recuperatie van lucht. Na elke voorstelling wordt de infrastructuur natuurlijk verlucht.

Volg de algemene voorschriften

Alle persoonlijke veiligheidsmaatregelen blijven uiteraard van kracht:
– Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
– Was je handen regelmatig met water en zeep.
– Houd minstens 1,5 meter afstand.
– Geef geen hand of kus als je iemand begroet.

Behoor je tot de risicogroep, maak dan zelf een inschatting van het risico.
Tot de risicogroep behoren personen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is.
Meer info: www.info-coronavirus.beZit je nog met vragen? Dan kan je je steeds wenden tot onze COVID-19 verantwoordelijke Véronique Moiës via veronique.moies@sint-truiden.be