BEROERT festival - 29/9 tem 1/10

Gepubliceerd op  woensdag 16 aug 2023 om 16:35

Avontuurlijke concerten in Truiens toperfgoed

Liggend tussen eeuwenoude muurschilderingen trippen op klassiek en een nachtje doorbonken op Beethoven & co: het festival Beroert van B-Classic en CC de Bogaard verkent avontuurlijke paden in prachtige, eeuwenoude locaties. Maar vergeet harde klapstoeltjes en strak voor je uitkijken: BEROERT pakt het anders aan.

 

PROGRAMMA

vr 29/9 DAG 1 Minderbroederskerk:
Manchester Collective en Bryggen Bruges Strings: Strauss, Williams, Vivaldi, Bach

De beste strijkersensembles ter wereld besnuffelen en inspireren elkaar voor een eerste keer . Manchester Collective en het Belgische Bryggen Bruges Strings strijken dan neer in de machtige Minderbroederskerk met composities van Richard Strauss, het prachtige Fantasia on a theme by Thomas Tallis van Ralph Vaughan Williams en herschreven klassiekers van Vivaldi, Bach en andere meesters


vr 29/9 NACHT JH Expo: 
Orpheus Rave met Osaka Riot - Benjamin Glorieux - Goldfox

We combineren de opwindende analoge beats en synths van Osaka Riot met het betoverende cellospel van Benjamin Glorieux voor een onverwachte en verrassende live show in JH Expo. Als kers op de technotaart speelt Goldfox een deejayset waarin elektronische muziek naadloos versmelt met tijdloze en moderne klassieke composities.


za 30/9 DAG 2 Begijnhofkerk:
Manchester Collective en Bryggen Bruges Strings: Pärt, Glas, Vasks

Zaterdag vormt de Begijnhofkerk met zijn fascinerende muurschilderingen het decor voor werk van Arvo Pärt, Philip Glass en Pēteris VasksMinimale composities die je maximaal kan ervaren: je mag gaan liggen of in een zachte sofa zitten om deze hypnotiserende trip helemaal door te laten sijpelen.


zo 1/10 DAG 3 Academiezaal: 
ZonZo Compagnie

Op zondag is er voor jong en oud Liedjes met wortels XL van Zonzo Compagnie in de Academiezaal. Met folksongs van over de hele wereld, gesprokkeld door muziekarcheoloog Alan Lomax.

Naar top