KASTKUNST: ontdek nieuwe kunst op elektriciteitskasten in de straten

Gepubliceerd op  dinsdag 13 jun 2023 om 16:42

KASTKUNST breidt opnieuw uit! Acht elektriciteitskasten zijn omgetoverd tot nieuwe kunstwerken in de straat. Dit jaar is een extra bijzonder editie, want we werkten specifiek met professionele street artists.

Deze artiesten zijn bedreven in creatieve ingrepen te doen in de openbare ruimte, en is voelbaar in hun originele ontwerpen.

Welke artiesten doen mee aan deze editie?

Ben Peeters zijn werk is een unieke mix van schilderijen, muurschilderingen, digitaal en tattoo werk. Hij kenmerkt zich door minimalisme, verfijnde details en het gebruik van sterke kleuren.

Hij laat zich inspireren door organische vormen uit de natuur, vereenvoudigt tot kleurrijke portretten en landschappen. Zijn werk is speels en prikkelt de verbeelding van de kijker met ideeën over vrijheid en geluk, die een terugkerend thematisch element zijn in zijn werk.

Peeters zijn kasten situeren zich aan de stad in de Zoutstraat aan de kruising met de Beekstraat en in Zepperen aan de kruising Sint-Genovevaplein en Zepperen-Dorp.

Deejoohcee zijn roots liggen in de Belgische hip hop en graffiti scene van begin jaren negentig die toen nog in haar kinderschoenen stond. Ondertussen zijn we meer dan twintig jaar verder en nam hij deel aan diverse graffiti jams en street art projecten. Zijn handelsmerk zijn mysterieuze driehoekige vormen met herkenbare handen en ogen. Doet deze bevreemdende figuur jou ook aan iets denken…?

Deejoohcee’s kasten vind je terug op de vest naast de Luikerstraat 86 in het stadscentrum, en in de Orgelstraat 16 in Wilderen.

Philip Bosmans heeft een unieke stijl die elementen van street art, illustratie en hedendaagse schilderkunst combineert. Hij werkt met een verscheidenheid aan materialen en technieken en gebruikt zijn creativiteit en technische expertise om schilderijen en graffiti werk te maken die anders zijn dan al het andere.

Je vindt Bosmans’ werk in het stadscentrum aan de kruising met de Kazelstraat en Schurhoven, en in Halmaal aan Halmaal-Dorp nr 24.

Ben Onkelinx is overdag een grafische vormgever, maar 's nachts een street artist! Deze kunstenaar neemt het leven niet te serieus en dat vertaalt zich in zijn speelse ontwerpen.

Onkelinx zijn ontwerpen situeren zich op de Velmerlaan 42 in Velm en in de vest ter hoogte van de Tichelrijlaan 12.

Ontdek de locaties van alle edities en ga op schok! Je vindt ze terug via Google Maps op deze link.

Naar top