Planet Bebop

De wereld van Planet Bebop wordt bewoond door talloze vreemde, maar ook herkenbare wezens en figuren. Via hen deelt deze kunstenaar al meer dan vijftien jaar een stukje van zijn gedachtenwereld met zijn omgeving. Alles wat hij maakt bouwt hij op vanuit beelden en herinneringen uit zijn eigen leefwereld waar hij mensen graag in mee sleept.

Deze zeer herkenbare beeldentaal trekt hij door in zijn installaties, schilderijen en beelden. Elk figuur of beeld heeft zijn eigen geschiedenis en telkens staat de vormentaal volledig in functie van het verhaal.

In de afgelopen jaren exposeerde Planet Bepop op diverse lokale, nationale en internationale tentoonstellingen o.a. in Brussel, Londen, Helsinki, Turkije en Japan. Hij won eerder al de Ri Coƫme-prijs en stad Sint-Truiden bekroonde hem met de Stadsprijs.

Sinds 2003 deelt Raf met volle overgave zijn ervaringen als kunstenaar en vormgever met jongeren en volwassenen in de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten, waar hij op dit moment animatie en beeld doceert.

Benieuwd naar de wereld van Planet Bebop? Loop dan zeker langs de kast aan Clockempoort 1 en op de hoek van Stapelstraat 56 met Schepen Dejonghstraat.

Benieuwd naar de andere kasten? Ontdek de kaart op Google Maps via deze link.

Naar top