publiek in de schouwburg

Tijdens de voorstelling

We maken graag enkele regels en afspraken om iedereen in de zaal een fijne beleving te geven.
Bedankt om deze te respecteren.

Laatkomers

Zodra een voorstelling of concert begonnen is, mogen er geen bezoekers meer in de zaal. Dit uit respect voor de spelers/muzikanten op het podium en de bezoekers in de zaal. Enkel tijdens eventuele pauzes kan je alsnog plaatsnemen. Tickets worden niet terugbetaald.
Om laatkomen te vermijden, raden we je aan om je bezoek te plannen en tijdig te vertrekken.
Een overzicht van de dichtstbijzijnde parkings vind je hier.


Fotograferen en filmen

Het is niet toegelaten om foto’s, film-, video- of geluidsopnames te maken tijdens de voorstellingen, ook niet met gsm’s, tablets en smartphones. Filmen of fotograferen stoort de beleving van de andere bezoekers en de performers.


Digitaal

Schakel je gsm, smartphone, tablet of andere geluidssignalen aub uit vóór aanvang van de voorstelling.


Eten, drank, snoep

Het is niet toegelaten om drank, eetwaren of snoep mee te nemen in de zaal.


Leeftijdsbeperking familievoorstellingen

Respecteer aub de aangegeven minimumleeftijd voor familievoorstellingen. 
Kinderen die niet tot de aangeduide leeftijdscategorie behoren, verliezen sneller hun aandacht en kunnen het publiek en de acteurs storen in hun beleving.


Toiletbezoek

Bezoek het toilet aub voordat je de zaal binnengaat. Of wacht tot tijdens een eventuele pauze. Tenzij het echt niet anders kan. Zowel in de Bogaard als in de Academiezaal bevinden de toiletten zich op de benedenverdieping. Er is ook een rolstoeltoegankelijk toilet in de Bogaard en in de Academiezaal.


Je stoel in de zaal vinden

Bij voorstellingen met vaste plaatsen staat je rijletter en stoelnummer vermeld op je ticket. Onze zaalmedewerkers helpen je graag je stoel te vinden. Spreek hen gerust aan. In de schouwburg zijn er twee ingangen: even en oneven. Afhankelijk van je stoelnummer kies je voor de ene of de andere.

Bij voorstellingen met losse zit staat er geen rijletter of stoelnummer op je ticket vermeld. Als je een favoriete stoel in de zaal hebt, kom je dus best iets vroeger.

Naar top