Zebracinema: The Lobster

  • Datum: Dinsdag 05/01/2016
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:13
  • Locatie: Cinema Cameo
  • Genre: Film

Dit event is voorbij

“Dit is het soort film dat je terug opnieuw wilt bekijken om zeker te zijn dat het niet één grote grap was.” (Bron: The Telegraph)

Als Griekenland werkelijk naar de verdoemenis gaat, laat het dan aan de Griekse scenarist-regisseur Yorgos Lanthimos over om de crisis weg te lachen met een gezonde dosis absurdisme. Het boegbeeld van de Greek Weird Wave – films met een serieuze hoek af – mocht in Cannes de Prix du Jury in ontvangst nemen. We gokken voor de manier waarop hij zijn rijke verbeelding en gevoel voor humor aan elkaar koppelt in zijn eerste Engelstalige worp The Lobster, een mix van sociale satire op het Tindertijdperk en tragikomisch liefdesdrama.

Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Whishaw en John C. Reilly zijn maar een paar van de ronkende namen die zich aanmelden in een merkwaardig hotel in een nabije, dystopische toekomst. Singles krijgen er een laatste kans om de partner van hun dromen te vinden. Slagen ze daar niet in binnen de 45 dagen, dan veranderen ze in een dier naar keuze dat wordt gedumpt in een bos. “Een kreeft”, antwoordt hoofdpersonage David op de vraag wat hij wil worden. Want kreeften hebben blauw bloed, zoals de aristocraten, ze kunnen honderd jaar oud worden, én… David houdt gewoon ook erg veel van de zee….

Gewijzigde locatie: Zebracinema vindt vanaf januari 2016 plaats in Cinema Cameo, Naamsevest 45.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief