Heart Of A Mother

DOUGLAS FIRS

  • Datum: Donderdag 02/12/2021
  • Tijdstip: van 20:15 tot 22:30
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Muziek

Dit event is voorbij

Gertjan Van Hellemont keert terug naar Sint-Truiden. Hij was op ons podium al te zien en te horen als begeesterde muzikant bij The Bony King of Nowhere, maar ook met zijn eigen band Douglas Firs. Met die groep brengt hij nu het prachtige album ‘Heart Of A Mother’ uit. Een plaat die voortvloeide uit een jaar dat voor de frontman aanvoelde als een emotionele rollercoaster.

Het begon allemaal in één absurde week, waarin een dokter hem het heuglijke nieuws meedeelde dat hij vader zou worden, maar een andere dokter het vreselijke nieuws dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en nog hooguit een paar weken te leven had. Ongeveer een maand na zijn moeder stierf ook Gertjans grootmoeder, aan de gevolgen van Covid-19.

Heen en weer geslingerd tussen verdriet over zijn moeder en grootmoeder aan de ene kant en blijdschap en opwinding over zijn nakende vaderschap aan de andere, trok Gertjan naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat “Heart of a Mother” zou worden. Die plaat komt hij nu live voorstellen in onze schouwburg.

‘Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt’, zegt Gertjan over de titel van zijn vierde album. ‘Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs.’

In het voorprogramma, op uitdrukkelijke vraag van Gertjan zelf, Rosa Butsi die een warme mix van jazz en singer-songwriter brengt.

Ga naar het Facebook-event

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief