ANNA SAMOUIL, SOPRAAN, HET MALIBRAN QUARTET EN FRANK PEETERS

Dit event is voorbij

Unieke Russische ontmoeting met de zusters Samouil! Ze wensen al een hele tijd samen te concerteren in Belgie… een droom die B-Classic graag mee realiseert.

B-Classic brengt jaarlijks een 50-tal musici bij elkaar rond een bepaald thema. In 2017 gaan Russische en Belgische musici dagelijks nieuwe artistieke ontmoetingen aan gedurende 10 dagen.

De Russische violiste Tatiana Samouil is reeds vele jaren bekend in België. Nadat ze naar Brussel verhuisde, bouwde ze al gauw een internationale reputatie op dankzij de prijzen die ze won op verschillende belangrijke vioolwedstrijden, zoals de Elisabethwedstrijd, het Sibelius-concours, het Tsjaikovski-concours en de Michael Hill International Violin Competition.

Anna Samouil is één van de meest gevraagde Russische sopranen van haar generatie. Wereldwijd stond ze reeds op de grote operapodia zoals de Scala (Milaan), Metropolitan Opera (New York), State Operas in Berlijn, München, Dresden en Hamburg, en de operahuizen van Valencia, Lyon, Tel Aviv en Tokyo.

Bij de aanmaak van de brochure is het programma nog niet helemaal gekend. Maar we kunnen wel reeds meegeven dat Anna Samouil, samen met het Malibran quartet (Tatiana Samouil 1e viool), de prachtige Ruckertliederen van Mahler zullen brengen in een versie voor sopraan en strijkkwartet. De verdere details van dit programma zullen zeer gauw terug te vinden zijn op onze website.

De musici: Anna Samouil (sopraan)

Het Malibran Quartet : Tatiana

Samouil en Aki Saulière (violen), Tony Nys (altviool), Justus Grimm (cello), Frank Peters (piano)

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief