B.O. 1e GR: Miss Wifi & Koebrev experimenteren

Ensemble Leporello

  • Datum: Vrijdag 11/01/2019
  • Tijdstip: van 13:45 tot 14:45
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Lezingen

Dit event is voorbij

Miss Wifi heeft het plan opgevat om de eerste vrouw te zijn die naar de maan reist. Alle experimenten draaien daarrond. Is het mogelijk om naar de maan te reizen? Kunnen we duurzaam wonen op de maan? Groenten kweken? Vuur maken?

Zonder dat Miss Wifi het ziet werkt Koebrev (Miss Wifi’s assistent, die heimelijk verliefd is op zijn bazin) aan zijn eigen proeven: een geniale uitvinding om rakketten aan te drijven. Wanneer blijkt dat Miss Wifi kleurenblind is (een probleem dat ze lang heeft kunnen verstoppen) komt het hele maanproject op de helling te staan: iemand die geen kleuren kan onderscheiden, zal nooit slagen in het examen voor kosmonaut. Maar Koebrev heeft een oplossing bedacht…

De voorstelling kadert perfect binnen het nieuwe STEM-onderwijs. STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen, waarbij veel aandacht is voor de praktijk. In een complexe maatschappij als de onze is er een grote nood aan mensen met een STEM-profiel. De Vlaamse Regering stippelde daarom alvast een actieplan uit tot 2020.

Tekst en regie: Dirk Opstaele
Assistentie: Martine Godart
Spel: Machteld Timmermans en Danny Timmermans

lesmap_Miss_Wifi_en_Koebrev_experimenteren

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief