Bach – Berio – Beatles

SPARK - the Classical Band

Dit event is voorbij

Een hommage aan muzikale helden.

Het door Echo Klassik bekroonde ensemble Spark brengt drie iconen van de westerse muziek bij elkaar: Johann Sebastian Bach, de stamvader van de klassieke muziek, Luciano Berio, één van de toonaangevende componisten uit de 20e eeuw en de Beatles als de titanen van de popmuziek.

De drie verschillende klankbeelden schijnen ver uit elkaar te liggen maar hun visie en expressie van zinnelijkheid en voortdurende nieuwsgierigheid zijn dezelfde. Dat was de aantrekkingskracht voor de musici van Spark, die ervan genieten om zichzelf steeds opnieuw creatief uit te vinden. Ze bewegen zich tussen Bach’s contrapunt, bekende Beatles-hits en Berio’s avantgarde-kleuren. Daardoor krijgt het publiek nooit gehoorde contrasten en scheppen ze een levendige dialoog tussen de barok en het moderne.

In spannende collages wordt geopenbaard dat er blijkbaar overal een beetje Bach is, een stukje Berio ook bij de Beatles en omgekeerd. De spirit van Berio en de Beatles is al bij Bach te voorvoelen. Ongegeneerd en vanzelfsprekend breekt Spark de grenzen open en viert gepassioneerd één ding: goede muziek, „Bach-Berio-Beatles“, what else!

Musici:

Andrea Ritter, blokfluit
Daniel Koschitzki, blokfluit en melodica
Stefan Balazsovics, viool en altviool
Victor Plumettaz, cello
Christian Fritz, piano

Programma:

Werken van J.S. Bach, L. Berio, S. Bartmann, J. Lennon en P. McCartney

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief