Bach in time

Philippe Thuriot, accordeon

Dit event is voorbij

Een eerbetoon aan ‘s werelds grootste muzikaal genie.

Philippe Thuriot is 30 jaar actief op de internationale podia. Twee dansvoorstellingen met het dansgezelschap “Les Ballets C De la B” namen hem mee op wereldtournee.  Verschillende componisten hebben een accordeonconcerto voor hem geschreven:  Dick Van der Harst, Peter Vermeersch en Dirk D’Ase. Voor het label Warner Classics/Klara realiseerde hij opnames van de Goldbergvariaties van J.S. Bach, en van eigen bewerkingen van Couperin en Ravel.

Bach in Time mag worden beschouwd als het opus magnum van Philippe Thuriot.  Zijn muzikaal parcours is als het ware een slingerbeweging tussen klassieke muziek en jazz, ondulerend met lichte muziek.

Thuriot laat zich in Bach in Time inspireren door Bachs orgelwerken en door zijn preludes en fuga’s voor klavecimbel. Ook kleine werken uit het ‘Klavierbüchlein’ voor Anna Magdalena Bach vormen een kiem tot iets nieuws. Balkanmuziek ontspruit uit de Orkestsuite nr. 4 en in de bekende ‘Air’ wordt nieuwe lucht geblazen, letterlijk.

Boven alles is Bach in Time een spannend muzikaal avontuur met pulserende vaart. Een tot in trance ondergedompelde muzikale wereld waar je niet onaangeroerd uitkomt.

 

Programma:

Bach in time : Improvisaties door Philippe Thuriot

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief