ÉÉN BEEN ÉÉN VLEUGEL (7+)

PANTALONE

  • Datum: Zaterdag 14/01/2017
  • Tijdstip: van 19:00 tot 00:00
  • Locatie: Schouwburg
  • Genre: Familie

Dit event is voorbij

Over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos.

De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen. De Standvastige Tinnen Soldaat is één van zijn bekendste. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Zelfs op één been blijft onze held overeind.

De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg ondersteunt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg was niet alleen een tijdgenoot van Andersen, hij heeft hem ook echt gekend en bewonderd. Ze voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven.

Dimitri Leue zal de woorden tot leven brengen en de fantasie doen sprankelen, knetteren, vonken. Kiyotaka Izumi zal door middel van een vleugel de muzieknoten doen golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste. Eva De Mul zal de ruimte vorm geven. Ze laat zich inspireren door Andersen, Grieg en Deense schilders als Per Kirkeby, Else Alfelt en Anna Ancher.

Deel op Twitter Deel op Facebook

Schrijf je in voor de nieuwsbriefVergelijkbare voorstellingen

VUIL (2+)

HET WOLK

DRAWING BASSES (6+)